BLOGI

Webinaarisarja: Modernin tietoturvan rakennuspalikat

Toteutamme yhdessä tietoturvan globaalin markkinajohtajan, Trend Micron kanssa webinaarisarjan nimeltä ”Modernin tietoturvan rakennuspalikat”.

Webinaarisarja on sukellus modernin tietoturvan maailmaan, jossa tietoturva muodostuu useista eri kerroksista ja teknologioista. Moderni tietoturva on tasapainoinen yhdistelmä suojausta, hallintaa, havainnointia, ennakointia ja reagointia. Ei mitään liikaa eikä mitään turhaa. Webinaareissa käymme kansankielisesti läpi tietoturvan peruspilareita sekä esittelemme erilaisia teknologioita. Nämä hallitsemalla pääsee modernin tietoturvan maailmassa jo pitkälle.

 

Webinaarien tietoturva-asiantuntijana Kimmo Vesajoki

 

Kimmo VesajokiWebinaarien isäntänä toimii Trend Micron Suomen ja Baltian toimintojen maajohtaja, Kimmo Vesajoki. Kimmo on toiminut 20 vuotta IT-alalla, joista yli 10 on vierähtänyt tietoturvan parissa. Trend Micron johtoportaassa Kimmolla on poikkeuksellinen näköalapaikka tietoturvan alati muuttuvaan maailmaan. ”Sisäpiiritieto” yhdistettynä paikalliseen toimialatuntemukseen takaavat kiinnostavat näkökulmat ja relevantin sisällön kuulijalle. Huippuasiantuntijan tuoreet tietoturvavinkit veloituksetta – Tätä et halua missata.

 

 

Live-webinaarit pidetään joka kuun viimeinen torstai. Voit ilmoittautua mukaan webinaariin vaikka et pääsisi livenä paikalle, lähetämme kaikille ilmoittautuneille tallenteen webinaarista.

Ilmoittaudu mukaan!

 

OSA1: NÄKYVYYS & HAVAINNOINTIKYKY

Torstaina 30.08.2018 

Tietoturvan kivijalka on kattava näkyvyys organisaation tietoverkkoihin sekä kyky havainnoida ja tunnistaa poikkeamia.

Webinaarissa opit, miten saat näkyvyyden organisaatiosi tietoverkkoihin, kuinka pystyt tehokkaasti havainnoimaan eri tapahtumia sekä tunnistamaan ”ei-toivotut” poikkeamat tapahtumissa.

    KATSO TALLENNE   

 

OSA2: HAVAINTOJEN HALLINTA JA TAPAHTUMIIN VASTAAMINEN

Torstaina 27.09.2018

Kun organisaatiossa on kyky havainnoida ja tunnistaa tapahtumia, on seuraavana vuorossa havaintojen hallinta sekä ”ei-toivottuihin” poikkeamiin reagoiminen.

Webinaarissa opit, miten saat selville tietoturvaloukkauksen ”ensimmäisen uhrin” sekä mitä tietomurron jälkeen on tietojärjestelmissä tapahtunut. Lisäksi opit hallitsemaan havaintoja sekä miten reagoida niihin.

    KATSO TALLENNE   

 

OSA3: PILVIPALVELUIDEN TIETOTURVA

Torstaina 25.10.2018

Pilven liiketoimintahyödyt ovat kiistattomia ja organisaatiot siirtävät vauhdilla toimisto- ja konesaliympäristöjään pilveen. Toimintojen siirtyessä pilveen on ensisijaisen tärkeää varmistaa, että tietoturvakerrokset ovat riittävät. 

Webinaarissa käymme läpi pilvipalveluiden tietoturvariskejä sekä miten ne on mahdollista hallita. Opit, miten suojata pilvikapasiteetti (Azure, AWS) ja pilvitoimisto (O365) tietoturvauhkia vastaan. Esittelemme erilaisia asiakascaseja sekä raa’an totuuden pilven tietoturvasta:)

    KATSO TALLENNE   

 

OSA4: TEOLLINEN IoT & TIETOTURVA

Torstaina 29.11.2018

Teollisuusautomaatio ja teollisuusjärjestelmät ovat älylaitteita, joita ei lähtökohtaisesti ole tarkoitettu nettiin kytkettäväksi eikä niiden valmistuksessa tavallisesti ole huomioitu tietoturvanäkökulmaa. Laitteet ja järjestelmät eivät pyöri Windows-alustalla, minkä vuoksi niihin ei ole mahdollista asentaa ”tavallisia” tietoturvaohjelmistoja.  

Tässä webinaarissa käymme läpi teollisen asioiden internetin tietoturvahaasteita teollisen IoT:n näkökulmasta sekä miten niihin vastataan.

    KATSO TALLENNE   

 

OSA5: TIETOTURVA KOKONAISUUTENA

Torstaina 13.12.2018

Tietoturvakokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Aiemmissa webinaarisarjan osissa olemme käsitelleet modernin tietoturvan rakennuspalikoita. Tässä jaksossa käsittelemme näistä muodostuvaa kerroksellista tietoturvakokonaisuutta sekä miten sitä hallitaan.

Webinaarissa opit, miten organisaation tietoturvakokonaisuus toteutetaan niin, että kaikki osat pelaavat yhteen, sopeutuvat uusiin uhkatilanteisiin ja kokonaisuus toimii luotettavasti ja tehokkaasti.

    ILMOITTAUDU   

 

 

 

 


Picture of OptimeSys
Kirjoittaja OptimeSys