OptimeSys Ovimies

Käyttäjän kaksivaiheinen tunnistautuminen

OptimeSys Ovimies

Käyttäjän kaksivaiheinen tunnistautuminen

 

Hakkeroinnista on tullut kannattavaa liiketoimintaa rikollisille ja se onkin tällä hetkellä nopeiten kasvava rikollismuoto maailmassa. Suuressa osassa verkkomurtotapauksia hakkeri yksinkertaisesti kirjautuu sisään kuten tavallinen käyttäjä ja pääsee näin huomaamatta käsiksi järjestelmään ja dataan. OptimeSysin Ovimies –tunnistuspalvelun avulla hankaloitat merkittävästi rikollisten mahdollisuuksia hyödyntää tietojenkalastelua. 

Monikerroksinen autentikointi lisää sisäänkirjautumisprosessin luottamuksellisuutta hyödyntäen useita eri toimintoja varmistaakseen käyttäjän henkilöllisyyden sisäänkirjautuessa. Palvelun hyödyntämä tunnistusratkaisu todentaa käyttäjän lähettämällä reaaliaikaisen, kertakäyttöisen salasanan käyttäjän puhelimeen tekstiviestinä, äänipuheluna, sähköpostina tai sovelluksen kautta. Kun kertakäyttöinen salasana on validoitu, annetaan käyttäjälle pääsy järjestelmään. Kokonaisvaltainen tunnistautumisprosessi lisää asiakkaidemme tietoturvaa ja on erittäin vaivaton ratkaisu loppukäyttäjille. Palvelun käyttöönotto on erittäin helppoa ja nopeaa, käyttäjien puhelimiin ei tarvita minkäänlaisia asennuksia.

Tunnistuspalvelu hyödyntää kaksivaiheista autentikointiratkaisua perinteisten sijaan, perustuen yksinkertaisesti kahteen eri tekijään; käyttäjätunnus- ja salasanatietoihin sekä käyttäjän saamaan kertakäyttöiseen salasanaan. Tunnistautumisratkaisu tarkkailee useita tekijöitä jokaisen yksittäisen sisäänkirjautumisen ympärillä. Näitä ovat istunnon ID, IP-osoite, maantieteellinen sijainti, onnistuneiden sisäänkirjautumisten määrä, käytettävä järjestelmä, sisäänkirjautumisaika ja käytettävät laitteet. Kaikki nämä tekijät auttavat selvittämään pitäisikö käyttäjälle sallia pääsy vai ei.

Palvelun keskeisimmät ominaisuudet ja hyödyt

 

 • Kaikki salasanat luodaan reaaliajassa sisäänkirjautumisen yhteydessä. Ei ennaltamäärättyjä salasanoja ja salasanalistoja, jotka olisi mahdollista hakkeroida.
 • Sisäänkirjautuminen generoidaan vasta, kun autentikointi on toteutunut
 • Kaikki salasanakoodit on lukittu kyseisen istunnon ID:hen turvallisuuden maksimoimiseksi. Tämä pienentää hyökkäysmahdollisuutta rajaten laitteen vain yhteen.
 • Asiayhteyteen perustuva kertakäyttösalasana
 • Lisää turvallisuutta estämällä pääsyn korkean riskin alueilta ja sijainneilta
 • Käyttäjät saavat tietoa maantieteellisestä IP-sijainnista sisäänkirjautumisen yhteydessä auttaakseen tunnistamaan ”man-in-the-middle” hyökkäykset.
 • Sisältää kehittyneen palvelunestohyökkäyksen havaitsemisen ja suojaamisen.
 • Salasanakoodit ovat kryptografisesti vahvoja, satunnaisia kertakäyttösalasanoja, jotka käyttävät FIPS-140 validoituja salausmoduuleja. Kaikki kommunikaatio komponenttien välillä on AES 256bit salattu. Palveluntarjoajan alusta on täysin autentikointu ja salattu.
 • Palvelun helppous ja vaivattomuus
 • Käyttäjiä on mahdollista lisätä/poistaa tarpeen mukaan – maksat vain todellisista käyttäjistä
 • Liitetään AD:hen, jolloin hallinta on helppoa

Yhteydenottolomake

Pyydä lisätietoja tai tarjous Ovimies-palvelusta tällä lomakkeella